UZIEN is…

een fabriekshal gerenoveerd met oog voor detail en gezelligheid. Een zaal met karakter en met een maximale capaciteit van duizend mensen.

De Cassinastraat 10 C

8540 Deerlijk

info@uzien.be

 UZIEN © 2019

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van onze eigen activiteiten 2019-2020. Wil je de laatste nieuwsjes kennen en wil je weten wat er allemaal gebeurt in UZIEN, volg ons dan op facebook en instagram.

Wij willen UZIEN. Tot gauw!

GRATIS

Inkom: 

Café UZIEN op elke derde dorstige donderdag van de maand. We serveren graag een brokje cultuur, natuur of levenswijheid als gespreksopener. Vandaag twee opmerkelijke kortfilms over dood en rouw.

Donderdag 21 november van

18u tot 23u30

20u: kortfilms Sonnet 81 van Maaike Neuville en Na de doof in de hemel van Thomas Baert en Lukas Bossuyt

Café UZIEN

GRATIS

Inkom: 

Vanavond hebben we geen gespreksopener nodigen want we willen u overstelpen met de allerbeste wensen voor 2020: een lief, nen trouw, nen baby, nen job, de lotto winnen, schone en zuivere lucht, levensvreugde, UZIENvreugde, maten die u graag zien,…

Donderdag 16 januari van

19u tot 23u30

Nieuwjaarsdrink

GRATIS

Inkom: 

We zetten het lange weekend en de zomer feestelijk in met een afterwork in combinatie met een Closet Sale. Shoppen en feesten in één avond. Dat kan alleen in UZIEN.

Woensdag 20 mei van

18u tot 23u30

Closet sale/afterwork-party

VVK: 15 euro

ADD: 20 euro

jonger dan 26 jaar: 10 euro

Inkom: 

Soms zoek je naar woorden om te duiden, terwijl je net best je ogen sluit om te luisteren. Amongster neemt ons mee in zijn spannende zoektocht zonder voorafgaande bestemming. In de pers werd de sound al eens geschetst als 'ergens tussen rasp en haardvuur'. De songs bevinden zich veelal langs de rafelranden van de indie en electronica. Verwacht intieme popliedjes gecombineerd met warme electronica en dansbare melancholie waarin de tegendraadse ritmiek en de melodie de boventoon voeren. Laat je meevoeren door de dromerige zanglijnen, gedragen door het doorleefdestemgeluid van de frontman Thomas Oosterlynck.

Amongster komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als winnaar van De Nieuwe Lichting waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop. Daarnaast speelde hij op diverse festivals en deelde hij podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors.

Donderdag 19 december

20u15

Amongster

i.s.m. Cultuurdienst Deerlijk

TBA

Inkom: 

Muzikale liefdesavond

met hapjes, drank en optredens van

het UZIEN-opakoor en Zonder Bandjes.

 

Het opakoor van UZIEN krijgt een nieuwe opdracht. Hun vrouwen en het publiek inpalmen met mooie liefdesliederen. Na het opakoor zet ‘Zonder bandjes’ deze opdracht voort.

 

UZIEN wordt een café chantant waarin de liefde in hapjes, drank en muziek wordt beklonken. U reserveert toch ook een tafeltje? Meer info volgt.

Zaterdag 15 februari van

18u30 tot 23u30

La vie en rose

GRATIS

Inkom: 

De warmste week in Kortrijk. Heel dichtbij. Nog dichterbij is UZIEN. Onder begeleiding van Allez Chantez en in een sfeervolle setting (we maken het gezellig, beloofd) zingen we samen en uit volle borst. Ze zullen ons horen tot in Kortrijk.

Zaterdag 21 december

Deuren: 19u

Allez Chantez: 20u

Allez Chantez

TBA

Inkom: 

Auteur en muzikant Jonas Bruyneel komt naar Deerlijk met enkele van zijn beste vrienden. Samen trakteren ze je op een programma vol poëzie, proza, muziek en experiment. Ze spreken over rouw en verlies, grootsteden, nostalgie en melancholie, en gaan met elkaar in dialoog in de hoop dat er op het podium iets waardevols ontstaat. 

 

Jonas Bruyneel (1989) is auteur, performer en muzikant. Begin 2015 debuteerde hij met de bekroonde verhalenbundel Voorbij het licht. In februari 2019 verscheen zijn historische roman Vijd bij Uitgeverij Lannoo. Met Boonyi en met Duikbootdansje staat hij als podiumdichter op de planken. Tussen 2017 en 2019 was hij Letterzetter van de stad Kortrijk. Als muzikant bij Uncle Wellington en Wolfe toert hij door België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Hij brengt zijn vrienden Siel Verhanneman, Hans Depelchin, Mattijs Deraedt en Esther Coorevits mee. 

Donderdag 20 februari van

19u tot 23u30

20u: Jonas Bruyneel en vrienden

Café UZIEN

Nog vragen? Contacteer ons!