Activiteiten

Wil je de laatste nieuwsjes kennen en wil je weten wat er allemaal gebeurt in UZIEN, volg ons dan op facebook en instagram.

Wij willen UZIEN. Tot gauw!

SKaGeN.png

TODAY I KILL YOU - SKaGen - Theater

Samenwerking UZIEN – OC d’IEFTE DEERLIJK

Donderdag 9 juni
20u15

Jonge, rijzende ster Bjarne Devolder en SKaGen-lid Clara van den Broek leerden elkaar kennen op het conservatorium van Antwerpen: Bjarne was er student en Clara van den Broek is er opleidingshoofd. Devolder nodigde van den Broek uit om samen een dialoog te creëren.

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van een theater, maar op locatie in een loods. Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. Dat uitpraten duurt de voorstelling lang. In en uit de auto, niet wetend waar te beginnen, waar naartoe, waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken. De toeschouwer is daarvan getuige.

‘Het resultaat is een ijzersterke dialoog tussen moeder en zoon op het scherpst van de snee. Pijnlijk herkenbaar ook hoe hard het er soms aan toe kan gaan tussen ouder en kind in een gesprek waar de verwijten naar elkaar geslingerd worden, maar waar je toch ook de band voelt tussen die twee die niet te doorbreken valt.’- Concertnews

Concept: Bjarne Devolder

Tekst, spel en regie: Bjarne Devolder en Clara van den Broek

Coaching: Valentijn Dhaenens

bolster augustijn.webp

BOLSTER AUGUSTIJN VERMANDERE

UZIEN

Vrijdag 17 juni
19u30 - 23u30 / Optreden om 20u00

Sinds hij met z'n single 'In De Schouwte' bezong hoe het is om in de voetsporen te treden van z'n succesvolle vader Willem, ging het voor Augustijn Vermandere snel. Ondertussen heeft hij 2 platen uit vol mijmerliedjes over echtheid, liefde, West-Vlaming zijn, en het gevoel dat je niet meer mee bent. Augustijn is een rasverteller met een unieke eigen stem. Met drumcomputertjes, sobere bezetting en zijn breekbare fluisterstem geeft Augustijn je het gevoel dat alles wel goed komt.

Inkom:

€10,00 euro

4,00 euro (studenten)

Jonas Bruyneel 2 (c) Hannes Bruyneel.jpeg

JONAS BRUYNEEL- broedland

Samenwerking UZIEN - OC d’Iefte - BIB Deerlijk

Vrijdag 24 juni 2022- UZIEN
Deuren open 19u30/ optreden 20u00

onas Bruyneel heeft een nieuw boek. Een dichtbundel met de titel ‘broedland’.


Momenteel maakt Jonas een boekentoer langs boekhandels, bibliotheken en enkele literaire festivals. Deerlijk, zijn geboortedorp, mag op dit lijstje niet ontbreken.


OC d’Iefte, BIB Deerlijk en UZIEN geven Jonas dan ook graag een podium om zijn nieuwe dichtbundel voor te stellen. En zoals we van Jonas gewend zijn, brengt hij muzikanten en bevriende auteurs mee. Voor de voorstellingenreeks zette Bruyneel samen met altvioliste Esther Coorevits enkele gedichten op muziek. Juno Kerstens begeleidt op contrabas. 


Het wordt een literaire zomeravond. Bij goed weer stellen we het podium buiten op. Midzomer mag gevierd. Bij slecht weer houden we het gezellig binnen.

Inkom:

€8,00 euro

72581635_10157796997179853_1849823129984040960_o.jpg

BOLSTER GALINE

​Activiteit UZIEN

Vrijdag 28 oktober
19u30 - 23u30 / Optreden om 20u00

Galine is het project van Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Wie het jammer vindt dat ze haar band (met leden van o.a. Noemie Wolfs, Jan Verstraeten, I Will, I Swear) thuislaat, heeft nog niet naar haar stem geluisterd. 

Live verweeft Galine akoestische pareltjes en subtiele electrobeats tot een mooi staal van haar creativiteit en veelzijdigheid. Ze leerde de feeling om een goede popsong te schrijven van indiegrootheden als Lapsley, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Jessie Ware.

Na een handvol lovende reviews koos Wilde Westen/De Kreun Galine recent als Lotto Wild Talent en werd ze hun nieuwe 'Artist in Residence'.
 

Inkom:

€10,00 euro

4,00 euro (studenten)

255A9649B.jpg

BOLSTER KATRIEN VERFAILLIE - GIANNI MARZO (MARBLE SOUNDS)

​Activiteit UZIEN

Vrijdag 25 november 
19u30 - 23u30 / Optreden om 20u00

KATRIEN VERFAILLIE

Het grote publiek leerde Katrien Verfaillie kennen tijdens de eerste Corona-lockdown met haar eigen versie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.


‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’ raakte duidelijk een gevoelige snaar. In korte tijd vonden bijna een half miljoen mensen hun weg naar het filmpje op YouTube.


Voor Katrien was het de eerste keer dat ze zich, onder begeleiding van Raf Walschaerts en Walter Janssens, aan zang waagde. Katrien was wel al jarenlang actief als pianiste/componiste.


Katrien heeft na haar eerste lied zin om nog West-Vlaamse liedjes te schrijven. Zo werd de cd Gie Zorgt geboren. Katrien is een pure muzikante, die zowel instrumentaal als in het West-Vlaams recht naar uw ertje grijpt. 

GIANNI MARZO (MARBLE SOUNDS)

Gianni Marzo speelde al eerder in UZIEN in het voorprogramma van z'n eigen band Marble Sounds (kan je nog volgen?). Die passage was zo adembenemend dat we hem graag, nu mét plaat onder de arm, opnieuw uitnodigen voor een BOLSTER sessie. 

Inkom:

€10,00 euro

4,00 euro (studenten)

bolster marzi.webp
Nog vragen? Contacteer ons!