top of page

Activiteiten

Wil je de laatste nieuwsjes kennen en wil je weten wat er allemaal gebeurt in UZIEN, volg ons dan op facebook en instagram.

Wij willen UZIEN. Tot gauw!

2024-01-13 11_26_05-T!SWA’ART! - PDF-XChange Viewer.png

T!SWA’ART!
voorstelling

Organisatie: leerlingen Guldensporencollege Kortrijk

vrijdag 23 februari: 19u 
zaterdag 24 februari: 19u
zondag 25 februari: 15u 

Elk jaar zetten leerlingen (vijfde- en zesdejaars )van het Guldensporencollege Kaai Kortrijk zich in om een ART-voorstelling te maken: een combinatie van muziek, woord en dans gemaakt door enkel en alleen de leerlingen zelf. Dit jaar heet de voorstelling T!SWA’ART!

Wat dit project bijzonder maakt is dat de leerlingen zelfstandig leren zijn, een cultuurbad krijgen en nemen en vriendschapsbanden smeden voor het leven.

Ook dit jaar geven ze al hun talenten een boost. Het podium staat opgesteld in UZIEN te Deerlijk. Alle winst gaat naar “vzw Spierziekten Vlaanderen”.

Inkom : 10€

lotte sierens 2.jpg

LEZING LOTTE SIERENS
It’s all about the clit

Organisatie: de bondgenootjes

Donderdag 29 februari om 20u

Seksuologe Lotte Sierens maakt komaf met de vooroordelen over de clitoris en het vrouwelijk genot. Een prikkelende lezing voor wie graag klitkundig wordt, of je nu zelf een clitoris hebt of niet.

inkom €7,00 (leden gezinsbond), €9,00 (niet leden) bij voorverkoop.
inkom €10,00 (leden gezinsbond), €12,00 (niet leden) aan de deur

South For Winter.jpg

SOUTH FOR WINTER

concert

Organisatie: MAGIEN/UZIEN

vrijdag 15 maart

deuren om 20u / concert om 20u30

Het trio South for Winter, afkomstig uit Nieuw-Zeeland-USA, brengt  meerstemmige Americana folk en ‘bluesy ballads’.

Deze drie uitstekende muzikanten en liedjesschrijvers spelen cello, gitaar, mandoline en nog heel wat andere instrumenten. In combinatie met hun driestemmige zang zorgt dit gegarandeerd voor kippenvelmomentjes. 

 

Rik Couchez, muziekkenner en organisator van Deerlycke Folck (RIP) en Gooikoorts, wist deze band naar UZIEN te lokken. Ze staan dan ook garant voor een avondje dromen en ‘good feeling’.

 

Uniek in ons land en een ‘must see’ voor iedereen. U komt toch ook?

2024-01-13 11_38_21-Theuns_Annys - PDF-XChange Viewer.png

LEZING
DR ERWIN ANNYS EN DIRK THEUNS

Organisatie: Dr. Erwin Annys en Dirk Theuns

Woensdag 20 maart
Deuren: 19u / lezing: 19u30

‘Primum non nocere’:  in geen geval kwaad doen. De eed van Hippocrates is het kompas van NKO chirurg Erwin Annys. Toen hij de voorbije 3 jaar werd geconfronteerd met de overheidsmaatregelen en zijn job niet meer kon uitvoeren volgens zijn normen en waarden, zag hij zich genoodzaakt te kiezen voor de integriteit en stapte op. Omdat hij het belang van de gezondheid van zijn patiënten als het hoogste goed zag. Hij schreef er een boek over.

Dirk Theuns schreef in dezelfde periode hetzelfde onrecht van zich af omdat hij zich elke dag verbaasde over de tegenstrijdigheden van het beleid en de eenzijdigheid waarmee de pers de voorbije crisis bracht. Dit leidde tot de populaire FB groep ‘ vrienden van Dirk Theuns’ , en het boek ‘Ik vind je leuk’.

Ze brengen nu in dialoog hun verhaal, maar willen ook vooral naar de toekomst kijken: wat is er nodig voor een warmere, menselijkere toekomst.

Een boodschap van integriteit, bewustzijn en hoop. Hier en daar overgoten met de nodige situatiehumor. Een gezellige, inspirerende avond!

Nog vragen? Contacteer ons!
bottom of page