top of page

Over ons

UZIEN is een gebouw

In de Cassinastraat in Deerlijk staat een mooi gerestaureerd fabrieksgebouw. Je herkent het aan zijn gebogen dak, zijn overdekte koer die uitloopt tot op de straat en zijn uitnodigende deuren en ramen in grote glaspartijen. Eenmaal binnen in het gebouw zie je een gezellige bar.

UZIEN is groot en multifunctioneel, op te splitsen en gezellig klein voor wie van knus houdt. Je kunt de ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten gebruiken en huren, zolang je de decibels beperkt en de avonduren respecteert. UZIEN wil immers goede vrienden blijven met alle buurtbewoners.

UZIEN is een beleving

UZIEN is veel meer dan een gebouw. UZIEN is een project gedragen door vrijwilligers die er een fabriek van plezante dingen willen van maken. Muziek, woord, circus, beeldende en andere kunsten, UZIEN schept kansen om te creëren, uit te voeren en bij te wonen. Ontroeren en ontroerd worden. Is dat niet waar het om gaat? Vooral jonge kunstenaars krijgen bij UZIEN de wind in de zeilen.

UZIEN stampt ook zelf een aantal activiteiten uit de grond. UZIEN wil generaties samenbrengen, kunstdisciplines laten samenwerken en duurzaam en bewust de dingen en de wereld tegemoet treden. Hou onze kalender zeker in de gaten!

 

UZIEN is ook een plaats waar mensen respectvol en ongedwongen met elkaar kunnen samenzijn en plezier maken. 

UZIEN is een vzw

UZIEN vzw zet alles op alles om van UZIEN een plek te maken waar sociale en culturele activiteiten gestimuleerd worden en een plek krijgen. Een goeie samenwerking met de gemeente en andere culturele of sociale partners is hierbij vanzelfsprekend.

UZIEN vzw verhuurt de ruimte ook aan privépersonen en –instellingen. Een aangepaste tarievenschaal zorgt ervoor dat UZIEN financieel gezond blijft en kan groeien in haar opzet.

UZIEN ​is zoveel meer

UZIEN zag het levenslicht in juni 2018 na vele maanden denken en doen en na vele bezoekjes aan gelijkaardige initiatieven in Vlaanderen. UZIEN wordt gedragen en gekoesterd door een enthousiaste groep positieve mensen. UZIEN wil met een frisse kijk en een blijvende verwondering een plaats creëren waar het goed toeven is. Volg ons op facebook en breng ons zeker af en toe een bezoekje. Wij willen UZIEN!

Nog vragen? Contacteer ons!
bottom of page